Bereidingswijze

Op 25 mei 2023 wordt je bestelling door de leden van Rotary Oostende Ter Streep onder strikt hygiënische omstandigheden klaar gemaakt in de professionele keuken van Keurslager Tavernier. Elk gerecht wordt vacuüm geseald waardoor de gerechten lang vers kunnen blijven en met een lange houdbaarheidsdatum. We gebruiken dagverse producten die aangekocht werden via de leveranciers van de keurslager Tavernier en Groeten en Fruit Frank en Els.

Over de Syrische keuken

In Syrië wordt met heel veel verse (seizoens)producten gekookt. Hierdoor is de Syrische keuken heel divers en zeer gezond. Er worden uiteraard verschillende kruiden en specerijen gebruikt om de gerechten af te werken. Zo slagen ze erin om de voorgeschotelde bordjes te overladen met een waaier aan verschillende aroma’s.
Hieronder volgen een aantal beschrijvingen van kruiden en ingrediënten die in onze afhaalgerechten werden opgenomen.

Za’atar
Za’atar betekent ‘tijm’ maar het woord verwijst eigenlijk altijd naar een mengsel waarin gedroogde tijm de hoofdrol speelt. Er zijn twee bekende varianten za’atar: een Palestijnse en één uit Aleppo. Deze laatste is een mengsel dat 11 ingrediënten bevat: nl. venkelzaad, anijszaad, korianderzaad, watermeloenzaadjes, gedroogde en gemalen granaatappelpitjes en gemalen pinda’s,…

Tahin
De aardse, notige smaak van tahin is typisch Midden-Oosters. Syriërs zijn er zo dol op dat ze het overal in verwerken, zelfs in desserts.

Halloumi
Halloumi is een traditionele, ongerijpte Cypriotische geitenkaas. Door zijn specifieke eiwitstructuur kan deze kaas worden gegrild, gebakken of gefrituurd.
Wist je trouwens dat halloumi niet smelt? Bij het grillen ontstaat er een krokant korstje, waardoor het een lekkernij op zich is.
In Syrië wordt halloumi zowel vers als gegrild gegeten.

Bulgur
Bulgur zijn gebroken en reeds gedeeltelijk gekookte graankorrels. Ze worden boven open vuur geroosterd waardoor het kaf wegbrandt, maar de korrel heel blijft.

Ingrediënten
  • Ratatouille:
    • Tomaten, ui, aubergine, look, courgette, paprika en olijfolie
    • Kruiden: paprika poeder, ras al hanout, zatar, peper en zout.
  • Bulgur: 
    • Groenten bouillon 
    • Kruiden: curcuma, komijnzaad, korianderzaad, kaneel, peper en zout
    • Verse munt en peterselie 
  • Zoete aardappel en venkel met olijfolie peper, zout, zatar en komijn
  • Tahini saus 
    • Tahini, yoghurt, citroen, peper, zout, verse munt en peterselie, verse sinaasappelsap 
  • Gegrilde Berloumi