1) Bereidingswijze: Midden-Oosterse kip met ratatouille en bulgur

Klassieke oven:

Folie NIET verwijderen! Het schoteltje blijft afgedekt!

  • Warm de oven voor op 160°C à 170°C.
  • Plaats het afgedekte schoteltje in een voorverwarmde oven op 160°C à 170°C (niet hoger dan 180°C!)
  • Duur: 30 minuten – indien niet warm genoeg mag het wat langer.

Wees voorzichtig bij het verwijderen van de folie. Het kan heet zijn!

Microgolfoven:

Folie NIET verwijderen! Het schoteltje blijft afgedekt!

  • Prik 5 gaatjes in de folie.
  • Plaats het afgedekte schoteltje in de micro op 900 Watt.
  • Duur: 5 minuten – indien niet warm genoeg, mag het nog 1 minuut extra.

Wees voorzichtig bij het verwijderen van de folie. Het kan heet zijn!

2) Bereidingswijze: Tahini saus met yoghurt

Tahini is een dipsaus voor brood, zoete aardappel en/of kip.

  • Niet opwarmen!
  • Serveren op kamertemperatuur.

3) Bereidingswijze: Gegrilde berloumi met ratatouille en bulgur

Klassieke oven:

Folie NIET verwijderen! Het schoteltje blijft afgedekt!

  • Warm de oven voor op 160°C à 170°C.
  • Plaats het afgedekte schoteltje in een voorverwarmde oven op 160°C à 170°C (niet hoger dan 180°C!)
  • Duur: 25 minuten – indien niet warm genoeg mag het wat langer.

Wees voorzichtig bij het verwijderen van de folie. Het kan heet zijn!

Microgolfoven:

Folie NIET verwijderen! Het schoteltje blijft afgedekt!

  • Prik 5 gaatjes in de folie.
  • Plaats het afgedekte schoteltje in de micro op 900 Watt.
  • Duur: 5 minuten – indien niet warm genoeg, mag het nog 1 minuut extra.

Wees voorzichtig bij het verwijderen van de folie. Het kan heet zijn!

4) Bereidingstip voor de mensen met iets meer tijd ;)

  • Verwijder de folie.
  • Bak de Berloumi (aan beide kanten) even aan in een (grill)pan.
  • Verwarm de ratatouille en de bulgur in de microgolfoven gedurende 5 minuten.

Bedankt voor jouw bijdrage en steun voor de Syrische slachtoffers van de aardbeving.

EET SMAKELIJK!

Noşî can be!

! صحة وهنا