1) Bereidingswijze: Midden-Oosterse kip met ratatouille en bulgur
Klassieke oven:
Folie NIET verwijderen! Het schoteltje blijft afgedekt!
- Warm de oven voor op 160°C à 170°C.
- Plaats het afgedekte schoteltje in een voorverwarmde oven op 160°C à 170°C (niet hoger dan 180°C!)
- Duur: 30 minuten – indien niet warm genoeg mag het wat langer.
Wees voorzichtig bij het verwijderen van de folie. Het kan heet zijn!
Microgolfoven:
Folie NIET verwijderen! Het schoteltje blijft afgedekt!
- Prik 5 gaatjes in de folie.
- Plaats het afgedekte schoteltje in de micro op 900 Watt.
- Duur: 5 minuten – indien niet warm genoeg, mag het nog 1 minuut extra.
Wees voorzichtig bij het verwijderen van de folie. Het kan heet zijn!
2) Bereidingswijze: Tahini saus met yoghurt
Tahini is een dipsaus voor brood, zoete aardappel en/of kip.
- Niet opwarmen!
- Serveren op kamertemperatuur.
3) Bereidingswijze: Gegrilde berloumi met ratatouille en bulgur
Klassieke oven:
Folie NIET verwijderen! Het schoteltje blijft afgedekt!
- Warm de oven voor op 160°C à 170°C.
- Plaats het afgedekte schoteltje in een voorverwarmde oven op 160°C à 170°C (niet hoger dan 180°C!)
- Duur: 25 minuten – indien niet warm genoeg mag het wat langer.
Wees voorzichtig bij het verwijderen van de folie. Het kan heet zijn!
Microgolfoven:
Folie NIET verwijderen! Het schoteltje blijft afgedekt!
- Prik 5 gaatjes in de folie.
- Plaats het afgedekte schoteltje in de micro op 900 Watt.
- Duur: 5 minuten – indien niet warm genoeg, mag het nog 1 minuut extra.
Wees voorzichtig bij het verwijderen van de folie. Het kan heet zijn!
4) Bereidingstip voor de mensen met iets meer tijd ;)
- Verwijder de folie.
- Bak de Berloumi (aan beide kanten) even aan in een (grill)pan.
- Verwarm de ratatouille en de bulgur in de microgolfoven gedurende 5 minuten.
Bedankt voor jouw bijdrage en steun voor de Syrische slachtoffers van de aardbeving.
EET SMAKELIJK!
Noşî can be!
! صحة وهنا